domingo, 3 de febrero de 2013
NeoDarwinisme
El neodarwinisme també anomenat teoria sintètica de l'evolució, és bàsicament l'intent de fusionar el darwinisme clàssic amb la genètica moderna, i va ser formulat en la dècada del 30 i el 40 (segle XX) per científics com ara G. G. Simpson, Mayr, Huxley, Dobzhansky, Fischer, Sewall Wright, i altres.
Segons aquesta teoria els fenòmens evolutius s'expliquen bàsicament per mitjà de les mutacions (les variacions accidentals que parlava Darwin) sumades a l'acció de la selecció natural.
Així, l'evolució s'hauria causa de l'acumulació de petites mutacions favorables, preservades per la selecció natural i per tant, la producció de noves espècies (evolució trans específica) no sería res més que l'extrapolació i magnificació de les variacions que ocorren dins de les espècies.
Cal assenyalar que a partir de la dècada dels 70 (segle XX), i en un esforç per salvar la teoria de l'evolució del problema insuperable que representa l'absència de fòssils intermedis, alguns autors com Stephen Jay Gould i Niles Elredge van proposar la teoria l '"equilibri puntuat" en reemplaçament del gradualisme de la teoria sintètica clàssica, dient ni més ni menys que aquesta estava efectivament difunta.
No obstant això, davant la vehement reacció en contra es aquesta postura per part del "establishment" darwinista, Gould i Eldredge van donar en gran mesura marxa enrere i van tractar de conciliar d'alguna manera la teoria del "equilibri puntuat", amb la teoria neodarwinista clàssica i avui en dia la majoria dels autors evolucionistes segueix acceptant al neodarwinisme com la veritable teoria de l'evolució.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)